Зимові канікули?: "до" та "після " (ДОПОВНЕНО)

Надрукувати

Зимові канікули – це про святкові активності «до» та «після» Нового року!
Тож, що в нас було «до»?
Головним в усьому «до» є святкові очікування, тому керівники творчих колективів намагаються як найкраще їх виправдати.

Відкриті заняття для батьків – це традиційна форма освітнього процесу для хореографічних колективів. Й ось тривають заняття в групах народного театру-студії народного танцю «Віночок» (керівник – Валентина Орлова), до зали заходять Дід Мороз та Снігуронька й розпочинається святкова розважальна програма. Очікування і дітей, і їх батьків – перевершені! Ще додалися емоції від перегляду хореографічної вистави «Таємниця фей зимового лісу».

Радість своїм вихованцям подарували Наталя Луньова та Віроніка Розсуждай, керівники народного художнього ансамблю «Радість», організувавши для молодших розваги у «Jump Park» ТРЦ «Фабрика», а для старших – вечірку у стилі «Мафія».

Юні вокалісти студії «Унісон» (керівник – Ганна Усатюк) проводжали старий рік «у шоколаді», влаштувавши відповідну вечірку.

Зі снігом на гірських краєвидах проводжали старий рік вихованці гуртка «Пішохідний туризм» разом зі своїм керівником Вірою Бірзовою. Зупинившись у с. Подобовець Закарпатської області, юні подорожуючі відвідали водоспад Шепіт, завітали до замку Паланок у м. Мукачево, піднялися на підйомнику на вершину г. Гимба, яка відкрила перед ними неймовірну красу засніжених Карпат.

Це були святкові активності «до» Нового року.
А що ж «після»?
А «після» – знову святкові активності :)
До різдвяних свят юні умільці зразкової студії образотворчого мистецтва «Метелик» (керівники: Олена Ліпшиць, Віта Лисенко, Олеся Фахрадова) під час майстер-класу «Креативне янголя» виготовили подаруночки для найрідніших. Впевнені, вони їм сподобаються!

Також янголят, але з бісеру, виготовили вихованці гуртків «Природа і фантазія» (керівник – Станіслава Карпій).

Побавитися у піску серед зими? Можливо? Так, якщо це майстер-клас з пісочної анімації, який влаштували керівники зразкової студії образотворчого мистецтва «Метелик» (керівники: Олена Ліпшиць, Віта Лисенко, Олеся Фахрадова). Цього разу малювали улюблених казкових персонажів.

Працювали юні умільці й не виходячи з дому: онлайн майстер-класи та віртуальні екскурсії додали яскравих емоцій у похмурий зимовий день.

«Зимові посиденьки» – вже звучить цікаво! А як проходять…! Такі традиційні зимові посиденьки котрий рік поспіль влаштовує КЗ «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради. Цього разу зустріч відбулась у формі гри «Діти проти керівників». Команда дітей, до складу якої увійшли вихованці гуртка «Пішохідний туризм», та команда керівників, до складу якої увійшла їх керівниця Віра Бірзова, змагались між собою у складанні рюкзаку, одяганні спорядження, відповідали на питання вікторини та відгадували загадки. Звісно ж, команда дітей перемогла й отримала солодкі подарунки.

 

Після посиденьок – до Різдвяного Вертепу! Вже традиційно, у Святвечір, юні туристи несуть українські народні традиції в сім'ї мешканців міста. Янголи, звіздар, пастушки, Цар Ірод, біда та чорт – обов'язкові персонажі Різдвяного Вертепу, які розповідають про народження Христа, перемогу добра над злом й, обов’язково, зичать миру та злагоди кожній родині.

Вихованці гуртків «Екологія у форматі ІКТ» (керівник – Роман Муржак) виготовили та розвісили на території шкільного парку та прилеглого до школи скверу годівнички. Не забули покласти в них різноманітні ласощі для птахів: хліб, насіння, крупу.

Тренер гуртків «Водний туризм» та «Спортивне орієнтування» Олександр Щербина влаштував для своїх підопічних новорічний краєзнавчий квест, звісно ж, з елементами орієнтування. Сидіти на місці – це не про спортсменів-орієнтувальників, тому вихованці із задоволенням взяли участь у навчально-тренувальних зборах зі спортивного орієнтування.

 Екологічно активні вихованці гуртків «Людина і довкілля» (керівник – Олексій Масонов) та «Дитячий екологічний рух» (керівник – Людмила Гусєва) відвідали столицю: Музей архітектури та побуту Пирогова, Майдан Незалежності, ВДНХ «Зимова країна», ТРЦ «Respublika Park» й, звісно ж, головну ялинку країни.

 А канікули для вихованців гуртків «ЕКОLand» пані Наталя Костіна, як завжди, наповнила цікавими та креативними заходами: