До Дня безпечного Інтернету (ОНОВЛЕНО)

Надрукувати

08 лютого у світі відзначатиметься День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». «Разом з інформаційною еко-студією для найкращого Інтернету!», – перефразували би ми.

Інтернет – це круто! Але в ньому криється велика небезпека. На сьогодні немає засобів впізнання особи, з якою спілкуєшся, тому важко перевірити інформацію щодо співрозмовника. Тому цей День націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де КОЖНИЙ та КОЖНА можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.
Вже традиційно до відзначення цієї дати керівником інформаційної еко-студії Романом Муржаком проводилися ряд заходів для юних інтернет-користувачів ЗЗСО № 4 (здобувачі освіти 2-В, 3-В, 5-В, 6-В та 8-В класів). Проведено тренінги "Робота в соціальних мережах. Безпечне використання Інтернету", "Правила безпечного використання соціальних мереж", під час яких діти дізналися про всі «тонкощі» соціальних мереж, ознайомилися з різними ситуаціями, які виникають в мережі, поглибили свої знання з основних правил безпечної поведінки в Інтернеті для підлітків, що базуються на рекомендаціях Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі».
Для учнів 7-А та 9-А класів НВК № 15 тренінги з формування безпечної поведінки в Інтернеті проведено в Zoom.
Загалом до Дня безпечного Інтернету було проведено сім тренінгів для майже 80 дітей.
Окрім цього, керівник інформаційної еко-студії взяв участь у Всеукраїнському флешмобі до Дня безпечного Інтернету «Разом для найкращого Інтернету» та отримав цифровий бейдж.
Нагадаємо, що захід відбувся в межах співпраці Міністерства освіти і науки України та Google Україна і за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.
Тож, ми впевнені, що КОЖНИЙ та КОЖНА, які навчаються в ЗЗСО № 4 та НВК № 15, використовують інтернет-технології відповідально, а головне, критично!

 

#SID2022 #SaferInternetDay2022 #ДеньбезпечногоІнтернету2022