ГО “Смарт освіта”: розклад на 11 квітня

ГО “Смарт освіта” проводить для дітей пізнавальні онлайн-зустрічі.

Розклад пізнавальних занять на 11 квітня:

Лінк на зум, тут можна взяти участь в обговоренні: https://us02web.zoom.us/j/87197826776

Лінк на ютюб лише для перегляду: https://youtu.be/fdNC5_vGtw8

1. Яким професіям підходять мої здібності та таланти?
Цикл: Обираємо своє майбутнє
Час: 11 квітня, 11:00
Для кого: 9–11 класи
Вестиме: Людмила Познєєва, психологиня, наставниця молоді, ЗОШ № 125, Харків

Дуже часто вибір професії залежить від того, з яких предметів ми маємо найвищі бали. Втім, у кожного із нас є надзвичайно багато талантів і навичок, які не виміряє жодне ЗНО. Вони мають важливе значення для опанування будь-якої професії, адаптації в дорослому світі, успішного та щасливого життя. Ці навички називають Soft Skills. І вони точно є в кожного з нас. А ви знайомі зі своїми?

2. Веселе 3D-малювання олівцем
Час: 11 квітня, 12:00
Для кого: 5–11 класи
Вестиме: Сергій Васютин, графічний дизайнер, Умань

А сходімо на екскурсію в… АКВАРІУМ?! Там є різноманітні гарні рибки, а ми виберемо найкрасивішу. Золоту! А пам’ятаєте, у яких мультфільмах з’являються рибки, що говорять? Приходьте на заняття з олівцем та листком.

3. Його величність РИНОК
Цикл: PROста Економіка
Час: 11 квітня, 13:00
Для кого: 9–11 років Вестиме: Тетяна Щербак, директорка, Бізнес-школа MiniBoss, Київ

Ринок буває Бесарабський, гуртовий, глобальний, фінансовий… ох, яких тільки форм він не набуває. Заняття у «квізовій» формі ознайомить дітей із різноманітними формами й різновидами ринків. Ринок — це взаємини, а не місце, як хтось може подумати. Спробуємо разом розібратися, хто і як взаємодіє на ринку та які там діють «закони».

4. Рослини — хижаки
Цикл: Чудеса живого світу
Час: 11 квітня, 14:00
Для кого: 5–7 класи Вестиме: Оксана Красножон, учителька біологія й хімії, Солгутівський ліцей

Чому рослини стали хижаками? Чи можемо ми зустріти в Україні хижу рослину? Які є типи ловильних апаратів таких рослин? Як виростити рослину-хижака в домашніх умовах? Чи загрожують такі рослини людині? Ці та інші таємниці хижих рослин розкриємо під час заняття.

5. QuizTime
Час: 11 квітня, 15:15
Для кого: 1–4 класи Вестиме: Віктор Ткач, учитель, КМДШ, Кропивницький

На учасників чекають такі завдання: - Marvel or DC (визнач, чий це герой); - Впізнай героя за саундтреком; - Назви героя за його лого; - Впізнай, чий це голос; - Відгадай фільм за емодзі; - Відгадай фільм за кадром.

6. Цікаві факти про Північну Америку
Час: 11 квітня, 16:00
Для кого: 4–6 класи
Вестиме: Сергій Глова, учень 7 класу, Гімназія № 5 ім. Т.Г. Шевченка, Кропивницький

Поговоримо про відкриття Північної Америки, його тектонічну будову, рельєф та клімат.

7. Суперпам’ять без проблем
Час: 11 квітня, 17:00
Для кого: 5–11 класи Вестиме: Софія Якименко, учениця 6-го класу, Спеціалізована школа № 307 з поглибленим вивченням природничих наук.

Уявіть, яким було б ваше життя, якби ви могли легко, швидко й надовго запам’ятовувати будь-яку інформацію! На цій зустрічі я розповім про надзвичайно ефективні методи запам’ятовування чого завгодно. Ви дізнаєтеся те, про що вам забули розповісти в школі: як не сидіти годинами за зубрінням формул і правил, а перетворити їх на гостросюжетні історії, які ви вже ніколи не забудете. Ми застосуємо на практиці ці методи й ви переконаєтесь, як легко і весело можна запам’ятати іноземні слова, текстову інформацію й числа.

8. Мексика очима українки
Час: 11 квітня, 18:00
Для кого: 10–17 років
Вестиме: Світлана Ковалик, викладачка англійської мова, Факультет іноземних мов в університеті, Мазатлан, штат Сіналоа, Мексика

Культура Мексики та люди Мексики — поспілкуємося про досвід, який вражає найбільше, під час подорожі країною та проживання в ній. Чи ви чули про ковбоїв? А знаєте, чому їх так називають? Поговоримо про мексиканців та їхні звичаї, а також про їжу, одяг, та кіно. Чекатиму з нетерпінням нашої зустрічі!

Буде пізнавально та цікаво!