Результати міського етапу Всеукраїнської трудової акції "Дослідницький марафон" (2020 р.)

Згідно з планом проведення міських заходів екологічного напряму на 2020-2021 навчальний рік та з метою сприяння розвитку дослідницької та експериментальної роботи, залучення до практичної природоохоронної роботи, здобуття знань, навичок у галузі сільського і лісового господарства та формування у юних громадян почуття соціальної відповідальності, активізації суспільно-корисної роботи та трудової діяльності школярів, учні позашкільних та закладів загальної середньої освіти взяли участь у трудовій акції "Дослідницький марафон" відповідно до Наказу управління освіти Херсонської міської ради №110-Т від 25.08.20 року «Про організацію та проведення масових заходів екологічного напряму позашкільної у 2020 – 2021 навчальному році».
Трудова акція "Дослідницький марафон" проводилася з метою:
- сприяння розвитку дослідницької та експериментальної роботи в школах і позашкільних закладах України;
- виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на НДЗД та шкільних теплицях;
- активне впровадження дослідництва в навчальний процес у школах та позашкільних закладах України;
- підтримка творчої праці педагогічних працівників, підвищення їхньої майстерності та популяризації творчих здобутків у галузі дослідництва;
- розвиток мережі гуртків сільськогосподарського напряму у школах та позашкільних закладах України;
- ознайомлення учнів із сучасними технологіями вирощування сільськогосподарських культур.
Звіти про свою роботу в рамках Всеукраїнської трудової акції «Дослідницький марафон» представили 4 заклади освіти (у 2019 році – 4 заклади, 4 роботи): №12, 26, 32 (3 роботи), Херсонський Центр дитячої та юнацької творчості. Усього – 6 робіт.

За підсумками роботи комісії переможцями стали:
І місце:
- вихованці гуртка «Юні екологи» (керівник гуртка, вчитель Грищенко Ірина Василівна), учні Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням французької мови Херсонської міської ради за роботу «Розмноження каріоптеріса сивого живцями»;
- Серьоженко Вікторія, вихованка секції МАН (керівник Сушинська Ніна Іванівна) Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості, учениця 10 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №46 Херсонської міської ради за роботу «Кудранія як об’єкт інтродукції в Херсонській області».
ІІ місце - вихованці гуртка «Юний садівник» (керівник гуртка, учитель Копайгора Валентина Олександрівна) Комишанської загальноосвітньої школи I-III ступенів №26 Херсонської міської ради.
ІІІ місце - Стрижак Микола, учень 7-Г гласу (учитель Демченко Ольга Василівна) Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №32 Херсонської міської ради за роботу «Пророщування квасолі».
Роботи переможців направлені для участі в обласному етапі Всеукраїнської акції «Дослідницький марафон» до Комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.