Результати міського етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна галерея» (2021 р.)

Конкурс проводився з метою: розвитку бережливого ставлення до природи, творчої художньої активності учнівської молоді в анімалістичному жанрі; виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття свого регіону; активізації пізнавальної діяльності учнівської молоді до представників тваринного світу з різних зоогеографічних областей; розвитку образного мислення і емоційної чуйності; розкриття творчих здібностей та художнього смаку підростаючого покоління.
За положенням у конкурсі беруть участь учні 7-9 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Кількість робіт від автора чи колективу - два малюнка (на першому - зобразити птахів або ссавців, які мешкають на території регіону, на другому - представників різних зоогеографічних областей світу), формат малюнка - А2.
Відповідно до наказу управління освіти Херсонської міської ради № 110-Т від 25.08.2020 року «Про організацію та проведення масових заходів екологічного напряму позашкільної освіти в навчальних закладах міста Херсона у 2020 – 2021 навчальному році» у даному конкурсі взяли участь здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти: №1, 4 (5 учасників),6 (2 учасника), 11(4 учасника), 21 (2 учасника), 26 (4 учасника), 27 (5 учасників), 28, 30, 32 (7 учасників), 37, 38, 48, ЛЖЕП (2 учасника), 50, 51, 52 (13 учасників), 53 (2 учасника), 54 (2 учасника), 55 (2 учасника), 56 (3 учасника), та ХЦДЮТ.
Разом 62 учасника (98 робіт) із 22 закладів.
Під час оцінювання конкурсних робіт визначалась: художня виразність; реальність вигляду і характерних ознак птахів і ссавців регіону, зоогеографічних областей світу; оригінальність композиційного рішення та індивідуальність і креативність творчого почерку. Однак, були порушення умов положення: не відповідність формату, один малюнок від одного автора замість двох, декілька авторів однієї роботи.

За підсумками роботи журі переможцями стали:
І місце:
- Сковородко Юлія, учениця Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 Херсонської міської ради;
- Софуоглу Тимур-Аслан, Херсонський НВК №48 Херсонської міської ради;
ІІ місце:
- Ничипорчук Владислава, учениця Херсонського НВК №11 Херсонської міської ради;
- Кондратьєва Анастасія, учениця Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради;
- Бурлака Єлизавета, учениця Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 Херсонської міської ради;
- Крижановська Вероніка, ученіця Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 Херсонської міської ради;
ІІІ місце
- Павленко Діана, учениця Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 Херсонської міської ради;
- Запорожцева Валерія, учениця Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради;
- Койда Анастасія, учениця Зеленівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 38 Херсонської міської ради;
- Потапенко Михайло, учень Херсонського НВК «ЗОШ ІІ ступеню - ЛЖЕП» Херсонської міської ради;
- Ігнатенко Марія, учениця Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Херсонської міської ради.

Роботи, які зайняли I та II місця, направляються для участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Зоологічна галерея» до Комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.